Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Θέλουμε κυβέρνηση, αλλά με όρο να είμαστε στο ευρώ

Σαμαράς: Θέλουμε κυβέρνηση, αλλά με όρο να είμαστε στο ευρώ  Για την στάση του την επομένη των εκλογών, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
  «Δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς και προσέθεσε ότι το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «Ευρώπη ή δραχμή». 
   Υπό τις παρούσες συνθήκες μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα οδηγούσε σε υποτίμηση της αξίας του κατά 50% ως 70%, προειδοποίησε.
    Για όλα τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την σκληρή στάση υπέρ του ευρώ και μετά τις εκλογές, όπως είπε εμμέσως ο κ.Σαμαράς. 
   «Δεν θέλουμε την ακυβερνησία, θέλουμε κυβέρνηση. Αλλά με έναν όρο, να είμαστε μέσα στο ευρώ», υπογράμμισε.
   Οι διαφορετικές προσεγγίσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικής σημασίας υποθέσεις έχουν οδηγήσει σε έντονη πόλωση, κάτι που κατά τον κ.Σαμαρά είναι φυσιολογικό. 
   Εκτός του μνημονίου και της σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε και τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ.
   Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι προτίθεται να επεκτείνει την παροχή επιδόματος ανεργίας κατά ένα έτος, αλλά και να βοηθήσει να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι για ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες και εφορίες.
   Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό στην Ελλάδα να υπάρχει «λιγότερο κράτος» και αντιτάχθηκε στις προτάσεις για ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποιήσεις. 
  Πρέπει «να χτυπήσουμε την καρδιά του σπάταλου κράτους», να υπάρξει «μικρότερο κράτος, πιο ευέλικτο κράτος και πιο έξυπνο», όπως είπε.
   Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και πάλι για τον χαρακτηρισμό «Ολανδρέου» που είχε αποδώσει στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, και μάλιστα σε γαλλικό έδαφος.    
   «Κατεδαφίζεις μια συμμαχία, δεν τη γονιμοποιείς» με τέτοιες πρακτικές, όπως σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: