Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για βίντεο «στελέχους» του που καλεί σε αντάρτικο πόλεων

   Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί βίντεο στο διαδίκτυο με δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά, -στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ΝΔ- που καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν «αντάρτικο πόλεων».
   Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ υποστηρίζοντας ότι στέλεχός του ονόματι Ιφικράτης Αμυράς, -ο οποίος εμφανίζεται σε δημόσια ανηρτημένο βίντεο να καλεί σε αντάρτικο πόλεων- είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, υποψηφιότητα που αργότερα αποσύρθηκε.
   Ο κ. Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ο κ. Αμυράς καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων να προμηθευτούν όπλα, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολήσουν δημόσια κτίρια, λέγοντας:
    "Σοκ προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα".
  Και συνεχίζει:   "Φαίνεται μάλιστα, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 
   Αρχικά, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει. Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει".
    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταλήγει στην καταγγελία του ότι το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωρειακές συνιστώσες του στους Έλληνες άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων συγκλονίζει τους Έλληνε και καταλήγει:  "Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν".


  Ειρωνικά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση της ΝΔ. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο κ. Αμυράς δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν ποτέ μέλος ή στέλεχός του. «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα" αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
    "Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".
    Απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχελάκης σε νέα του ανακοίνωση κάνει λόγο "για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δικής του εμπλοκής επιχειρεί, λέγοντας… παροιμίες, να το υποβαθμίσει". 
    Και ταυτόχρονα παραθέτει σελίδα από την ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής όπου φαίνεται το όνομα του Ιφικράτη Αμυρά σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά κατηγορώντας τη ΝΔ ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές επιλέγει την αναξιοπιστία και την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα ψεύδη και ανακρίβειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: