Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Α. Τσίπρας : '' Παρελθόν τη Δευτέρα το χρεοκοπημένο Μνημόνιο ''

   Με υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κόμματα του Μνημονίου και της δραχμής».
   Ο κ. Τσίπρας είπε πως τη Δευτέρα γίνεται παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο και πως κάποιοι δεν πρέπει να ποντάρουν τα λεφτά τους στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γιατί θα χάσουν. 
   Ο κ. Τσίπρας, εκτός από το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε πως την Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν «μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ» ή «αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση».
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν υπάρχει οικουμενική του Μνημονίου. 
   «Δεν υπάρχει ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ή εθνικής συνευθύνης», ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική.
    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε «ναι στο ευρώ με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, που θα ανασυγκροτήσει την οικονομία και θα προστατέψει τον λαό από τη χρεοκοπία. 
   «Λέμε διαπραγμάτευση νίκης στην Ευρώπη για τον λαό και τον τόπο» είπε ο κ. Τσίπρας.
     Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη και πως εγγυάται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: