Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η κυρία του ΔΝΤ έχει '' πανάκριβα γούστα '' και '' Ζωή χαρισάμενη ''


Ζωή χαρισάμενη για την Κοκό Σανέλ της Οικονομίας
Limo & iPad: Λεπτή, σικάτη και πάντα μαυρισμένη η Kριστίν Λαγκάρντ διάγει πολυτελή βίο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της.      Μπορεί, όπως λέει, να αδυνατεί να βγάλει από το μυαλό της τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής, την ίδια ώρα όμως φροντίζει να απολαμβάνει τη ζωή της ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε πανάκριβα ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ.
   Η «κυρία ΔΝΤ» δεν παύει να σκέφτεται τους πεινασμένους στην Αφρική ούτε όταν κάνει... διακοπές στις Κάνες ούτε όταν λαμβάνει την παχυλή αμοιβή της από τον οργανισμό που έχει λεηλατήσει τη Μαύρη Ηπειρο.
    Ο τρόπος έκφρασης των απόψεων και των αισθημάτων της 56χρονης Γαλλίδας δεν είχε ίχνος διπλωματικότητας. 
    Πράγμα άξιο απορίας για μια πεπειραμένη νομικό και πολιτικό. Απέδειξε ότι δεν της κόλλησαν -έστω και προσωρινά- άδικα το παρατσούκλι Madame La Gaffe (κυρία... Γκάφα), όταν πρωτάρα στην πολιτική το 2005 είχε κάνει δηλώσεις με τις οποίες στρεφόταν ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις των Γάλλων.
    Τότε, όσα πρότεινε θεωρήθηκαν αρκετά ακραία, εντούτοις, ελάχιστα χρόνια αργότερα, η Λαγκάρντ τα έκανε πράξη ως υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί (π.χ. αύξηση ορίου συνταξιοδότησης, χαλάρωση 35ωρου).
    Η 56χρονη Κριστίν Λαγκάρντ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές γυναίκες της λίστας του Forbes αλλά και στους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Vanity Fair».

Δεν υπάρχουν σχόλια: