Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ : '' Εθνική λύση διακυβέρνησης ''

  Στην πλήρη αποσαφήνιση της στάσης του για τη συγκρότηση κυβέρνησης, μετά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, προχωρά το ΠΑΣΟΚ έχοντας ήδη αποφασίσει να απευθυνθεί με «σκληρή ρητορική» απέναντι στην τεχνητή πόλωση που, κατά την Ιπποκράτους, προκαλούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
   Δύο εβδομάδες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές και με τους πολίτες να αναμένουν «ασφαλή διέξοδο από την κρίση», το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν, με την τεχνητή πόλωση, τη χώρα στο αδιέξοδο και την ακυβερνησία αφού φρόντισαν δια των προγραμματικών εξαγγελιών τους να «κάψουν τις βάρκες της συνεργασίας».                   
   Αφενός ο κ. Σαμαράς απέδειξε -σύμφωνα με την Ιπποκράτους- ότι δεν διαθέτει σοβαρό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά «ένα ακραίο κρεσέντο λαϊκισμού με διάσπαρτες ακραίες θέσεις» που εκ των πραγμάτων λειτουργεί υπέρ της ακυβερνησίας. 
   Είναι πασιφανές ότι η Ιπποκράτους επιλέγει για την πορεία της προς την τελική ευθεία των εκλογών να θέσει ένα σκληρό δίλημμα προς τους ψηφοφόρους θεωρώντας ότι οι ακραίες αναφορές προκαλούν ένα κλίμα που ούτε οι δύο μεταξύ τους μπορούν εύκολα να συνεργαστούν, ούτε όμως με τους άλλους.
    Τι χρειάζεται ;   
  «Εθνική Στρατηγική», λένε από το ΠΑΣΟΚ κλείνοντας στην πραγματικότητα το μάτι μόνο στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. 
   «Δεν μπορεί να υποστηριχθεί κυβέρνηση που δεν θα έχει τη δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα ξεπερνά το 50%», ήταν το σύνθημα στο οποίο συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής σε κλειστή σύσκεψη στην Ιπποκράτους υπό τον κ. Β. Βενιζέλο. 
    Εκεί, στελέχη όπως οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και οι κ. Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης και άλλοι συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν καταρχάς το αυτονόητο ότι «αυτοδυναμία, τέλος» για το οποιοδήποτε κόμμα κι ότι το κυνήγι του μπόνους των 50 εδρών δεν οδηγεί σε λύση, αντιθέτως πρέπει να διακοπεί διότι δεν δημιουργεί θετικές συνθήκες για την Ιπποκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: