Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

A. Τσίπρας : '' Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο ''


    Εθνικό πρόγραμμα αντί μνημονίου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
  •    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 
  •    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και βήμα προς βήμα επεξεργασμένο πρόγραμμα. 
  •   Τόνισε, δε, ότι το δίλημμα είναι «Μνημόνιο ή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
      «Εμείς ζητάμε την ψήφο του λαού για να το ακυρώσουμε, ενώ εκείνοι ζητούν την ψήφο του λαού για να το εφαρμόσουν» είπε.
      Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα το ευρώ ή δραχμή» λέγοντας ότι χρησιμοποιείται «για να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή Μνημόνιο ίσον επιστροφή στη δραχμή». 
  •    Ανέφερε ότι πλέον στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διακυβέρνηση «όχι για να κάτσουμε στις καρέκλες της διαπλοκής, αλλά για να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία».
      Το Μνημόνιο θα αντικατασταθεί από ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είπε. Για το μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε ότι απαιτείται ένα νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο με αναλογική και ισότιμη κατανομή βαρών στα κράτη-μέλη και με διεκδίκηση ουσιαστικής και αποτελεσματικής ευρωπαϊκής στήριξης της πολιτικής που ασκείται σε εθνικό επίπεδο.
       Δεσμεύθηκε για τη σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος.
       Για την εξωτερική πολιτική ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το δόγμα «ανήκομεν εις τη Δύση» μετατράπηκε σταδιακά σε «παραδινόμαστε εις τους ισχυρούς». Κάτι τέτοιο, εξήγησε, δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής πολιτικής.
       «Να ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες για την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» ανέφερε.
       Για τις σχέσεις με την Τουρκία τόνισε ότι οι δύο λαοί πλήρωσαν βαρύ τίμημα από το ψυχρό πόλεμο που συνεχίζεται επι δεκαετίες στο Αιγαίο.
       Για την ΠΓΔΜ τάχθηκε υπέρ μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα εξειδίκευσε στη συνέχεια ο κ. Θ.Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: