Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το 62% των Γερμανών ''επικροτεί '' τη γραμμή Μέρκελ για λιτότητα στην Ελλάδα


   Βερολίνο, Γερμανία
   Την επιμονή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη γραμμή στείρας και αυστηρής λιτότητας έναντι της Ελλάδας επικροτεί το 62% των Γερμανών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύεται στο περιοδικό Stern.
   Η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι οι μισοί Γερμανοί επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ το 35% φοβάται ότι η ελληνική κρίση θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρώ.
   Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa μόνο το 39% των ερωτηθέντων επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, καθώς σε ποσοστό 29% οι Γερμανοί φοβούνται «πολύ» ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα απειλήσει στο μέλλον το κοινό νόμισμα.
    Σε ποσοστό 6% φοβούνται «πάρα πολύ», ενώ «κάποιο» φόβο εκφράζει ποσοστό 38%.
Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό (62%) των Γερμανών που συμφωνούν με την επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην εφαρμογή πολιτικής αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα, παρά την κριτική που δέχεται, ακόμη και από την Γαλλία.
    Υψηλό (59%) είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι δεν έχουν κατανόηση για όσους Έλληνες θέλουν να  ψηφίσουν δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική.
    Το 65% των ερωτηθέντων ωστόσο δηλώνει ότι θεωρεί ότι θα μπορούσε ανενόχλητος να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: