Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μέρκελ: Περισσότερη Ευρώπη για τους 17


Μέρκελ: Περισσότερη Ευρώπη για τους 17


   Την ανάγκη για περισσότερη- και όχι λιγότερη- Ευρώπη εντός της ευρωζώνης, επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, από το Βερολίνο, πριν την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που έγινε ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. 
   Μέρκελ και Μπαρόζο εξέτασαν το ζήτημα της εποπτείας ευρωπαϊκών τραπεζών, τονίζοντας παράλληλα ότι υγιή δημοσιονομικά και ανάπτυξη, πάνε μαζί.Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Μπαρόζο τόνισαν ότι παράλληλα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα πρέπει να υπάρξει και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.
    « Ο κόσμος θέλει να ξέρει πως φανταζόμαστε την πολιτική ένωση που συμβαδίζει με την νομισματική ένωση» είπε η καγκελάριος.
    Από την πλευρά του ο Ζ. Μπαρόζο δήλωσε : «Εμείς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιστεύουμε ότι για να επιτευχθεί ανάπτυξη, χρειάζονται υγιή δημοσιονομικά. Γι' αυτό η δημοσιονομική σύγκλιση είναι απολύτως αναγκαία. Χρειαζόμαστε επίσης στοχευμένες επενδύσεις. Και γύρω από αυτές τις γραμμές θα προτείνουμε κάποιες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: