Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Α. Μέρκελ : « Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα λάθη των πολιτικών »

Η Γερμανίδα καγκελάριος μιλά στο CNN για την Ελλάδα
Οι Έλληνες διανύουν μία πολύ σκληρή περίοδο πληρώνοντας χωρίς να φταίνε τα λάθη που διέπραξαν στο παρελθόν οι πολιτικοί τους, δηλώνει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η Γερμανία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά η στήριξη συνδέεται με την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.
   «Θυσίες έπρεπε να γίνουν» αναφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη από πλευράς της να επιδείξει αλληλεγγύη για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
   «Αυτό που αντιμετωπίζει ο λαός της Ελλάδας είναι μία πολύ σκληρή περίοδος και τα λάθη που διαπράχθηκαν στο παρελθόν από τους πολιτικούς τα πληρώνουν τώρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση, που δεν έφταιξαν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
   Στη συνέντευξή της στο CNN η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε πως αρχίζει από το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, τουλάχιστον το 80% των πολιτών της το λένε αυτό ξεκάθαρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: