Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνάντηση 40 λεπτών Ολάντ - Βενιζέλου στο Παρίσι

Συνάντηση 40 λεπτών Ολάντ - Βενιζέλου στο Παρίσι  Από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.  Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά. 
   Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Ολάντ προγραμματίστηκε ενόψει του αυριανού άτυπου συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. 
   Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 
   Εκτός από την αμιγώς πολιτική, το ραντεβού αποκτά και ιδιαίτερο επικοινωνικό φορτίο με δεδομένη την προηγηθείσα άρνηση του κ. Ολάντ να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. 
    Χθες, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς κάλεσε τους Ελληνες ψηφοφόρους να στηρίξουν στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, κόμματα που δεν θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ.
    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Λοράν Φαμπιούς σημείωσε:
  «Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Ελληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν». 
   Κατά την άποψη του Γάλλου υπουργού, είναι απολύτως καίριας σημασίας να τηρήσει η Ελλάδα το Μνημόνιο και πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: