Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ευ. Βενιζέλος : '' Η πολιτική αστάθεια απειλεί τον τουρισμό ''

   «Ο τουρισμός, η μεγάλη βιομηχανία της χώρας, είχε πολύ μεγάλες προοπτικές για φέτος, αλλά δυστυχώς πλήττεται γιατί στην κορύφωση της περιόδου, όπου κορυφώνονται οι κρατήσεις, η πολιτική αστάθεια στέλνει αρνητικό μήνυμα για τη χώρα»  δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ. 
   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο από όλα είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη διεθνή επωνυμία της χώρας, κάτι που δεν αφορά σε μια εμπορική ή κλαδική δραστηριότητα, αλλά μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. 
   Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και αφορούν στο άνοιγμα ξένων αγορών από τη χρήση της βίζας Σέγκεν, παρεμβάσεις σε σχέση με το κόστος των αεροπορικών και των ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρεμβάσεις που αφορούν το Κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, παρεμβάσεις που συνδέονται με τη φορολογική πολιτική.
   Σημείωσε δε ότι το πλεονέκτημα του τουρισμού «πρέπει να το διαφυλάξουμε και να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο έχοντας στη χώρα συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής».
   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας που επέφερε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, χάνονται καθημερινά περίπου 50.000 κρατήσεις.
    Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης, αφού υποστήριξε ότι ο τουρισμός «δεν έχει πολιτικό χρώμα», εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, να προχωρήσει με τα συγκεκριμένα «αυτονόητα» μέτρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: