Τρίτη 22 Μαΐου 2012

'' Αναταράξεις '' από τον « πολιτικό γάμο » Αντώνη - Ντόρας

Αναταράξεις από τον «πολιτικό γάμο» Αντώνη - Ντόρας   Στην πολιτική το ένα συν ένα ποτέ δεν είναι δεδομένο ότι κάνει δυο. 
   Στην περίπτωση της ένωσης των δυνάμεων του κ. Αντ. Σαμαρά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη δεν λειτουργεί μέχρι στιγμής αθροιστικά, αλλά ήδη έχουν προκληθεί έντονες αναταράξεις.
 Ολοι συνιστούν υπομονή, με το επιχείρημα ότι χρειάζεται χρόνος να γίνει αποδεκτή η συμμαχία στους ψηφοφόρους της παράταξης και να ξεχαστούν οι συγκρούσεις του παρελθόντος. Η απόφαση του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μπακογιάννη για κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου έχει δημιουργήσει διαφορετικό κλίμα από αυτό που αναμενόταν στα κομματικά επιτελεία, ενώ μούδιασμα επικρατεί και για τις προσχωρήσεις από το ΛΑΟΣ που προκαλούν θυμηδία, σύμφωνα και με βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι επισημαίνουν τους άγαρμπους χειρισμούς και την αίσθηση περί πολιτικού παζαριού.
   Πολύ βαρύ είναι το κλίμα και στις εκλογικές περιφέρειες, όπου θα θυσιαστούν πολιτικά και τα στελέχη της Ν.Δ. που κέρδισαν έδρες και θα αναγκαστούν, καθ' υπόδειξη της ηγεσίας, να παραχωρήσουν τη θέση τους στους επαναπατρισθέντες, πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
   Σε αρκετές περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Βήμα στη διάθεσή του συνομιλώντας με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ., η Νεοδημοκρατική βάση δεν υποδέχεται θετικά τους υποψηφίους οι οποίοι μετά την αποχώρησή τους από τη ΝΔ έκαναν πόλεμο στο κόμμα τους και στο αρχηγό και υπάρχει ο προβληματισμός μήπως υπάρξουν διαρροές ψηφοφόρων αλλά και κομματικών στελεχών της ΝΔ προς όμορους πολιτικούς χώρους κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: