Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς : '' 18 κυβερνητικές προτεραιότητες '' - Διετές επίδομα ανεργίας, 3 χρόνια «εφεδρεία» στο Δημόσιο


Σαμαράς: Διετές επίδομα ανεργίας, 3 χρόνια «εφεδρεία» στο Δημόσιο   Τις 18 κυβερνητικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, την ανάπτυξη των οποίων συνόδευσε με έμμεση επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την λογική της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου παρουσίασε μιλώντας στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Αντώνης Σαμαράς.
    Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν «καμία σχέση με μονομερή καταγγελία του Μνημονίου», κάτι που, όπως είπε, θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός ευρώ και σε νέα, πολύ χειρότυερα Μνημόνια. 
   Εθεσε την αύξηση της απασχόλησης ως κεντρικό άξονα της πολιτικής του και έκανε λόγο για δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς και «διπλάσιες τον επόμενο χρόνο», «ανάλογα και με το ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ».
   «Μιλάμε, για πραγματικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
    Όχι για ψεύτικες υποσχέσεις, για απραγματοποίητες προσλήψεις στο Δημόσιο. Όποιοι σας τάζουν προσλήψεις στο Δημόσιο, σας λένε ψέματα. Παίζουν με τον πόνο σας. Και προσβάλλουν το φιλότιμό σας», είπε. 
  Ο κ. Σαμαράς κατένειμε τις 18 προτάσεις σε δύο κατηγορίες. 
   Σε 10 που προϋποθέτουν διαπραγμάτευση με τους δανειστές και άλλες 8 που μπορούν να προωθηθούν μονομερώς. 
   Μεταξύ άλλων πρότεινε ειδικό καθεστώς για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: