Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μάρτιν Σουλτς : '' Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες της με την ΕΕ ''

«Πρέπει να δούμε από την πλευρά των εσόδων και όχι μόνο να κόβουμε τις δημοσιονομικές δαπάνες»  Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες της με την ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συζητώντας το μεσημέρι της Παρασκευής με μαθητές.
  Ο κ.Σουλτς υποδέχτηκε τους μαθητές με τη φράση «είμαι εδώ γιατί γίνονται πολλές συζητήσεις για τους Έλληνες, αλλά λίγες με τους Έλληνες».
   Δέχτηκε ερωτήσεις για την επικαιρότητα από τους μαθητές, που αφορούσαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, τον ναζισμό, την ανεργία και δεν έκρυψε ότι κάποιες απ' αυτές τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται και μια αναπτυξιακή πολιτική.
   Στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, ο κ . Σουλτς απάντησε:
   «Όχι. Ελπίζω να βρούμε κοινό τρόπο, γιατί χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Τα μέτρα είναι σκληρά και επώδυνα και πρέπει να εξευρεθεί και ένα αναπτυξιακό πακέτο, αλλά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν αμελλητί».
   Ερωτηθείς αν θεωρεί μια ακόμη φωνή, την είσοδο ακραίων κομμάτων στην ελληνική βουλή, απάντησε λέγοντας ότι «είμαι κάθετα αντίθετος και ορκισμένος εχθρός του ναζισμού στην Ευρώπη και τη Γερμανία». 
   Ο Γερμανός πολιτικός είπε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα και τουλάχιστον μια σύγκλιση των διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων.
   Για τη γεφύρωση του χάσματος του ευρωπαϊκού Βορρά με τον Νότο, είπε ότι χρειάζεται φαντασία, αναφέροντας για παράδειγμα τις δυνατότητες που παρουσιάζει η «Ένωση για τη Μεσόγειο», με τη συνεργασία των χωρών της Βόρειας και Νότιας Μεσογείου.
   Τέλος, είπε ότι την Τετάρτη 23 Μαΐου, που θα γίνει η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την ανάπτυξη, «στην ομιλία μου θα θέσω το θέμα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: