Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κομισιόν : « Η βοήθεια εξαρτάται από την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων »

Κομισιόν: Φτιάξτε κυβέρνηση, αλλιώς λεφτά τέλος  Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις αν θέλει να συνεχίσει να λαμβάνει την πλήρη οικονομική στήριξη που προβλέπει το Μνημόνιο, τονίζει η Κομισιόν σε έκθεσή της (αξιολόγηση του εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος σταθερότητας) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
    Σε ό,τι αφορά την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, σημειώνει πως θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

 Όπως υπογραμμίζει η Επιτροπή, η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την υλοποίηση των αναπτυξιακού χαρακτήρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.
   Επισημαίνεται ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, κυρίως στην αγορά εργασίας, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και στα άλλα διαρθρωτικά μέτρα, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα. 
    Επίσης, οι αλλαγές αυτές θα αυξήσουν την απασχόληση και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, ενώ επισημαίνεται ότι χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: