Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνάντηση Βενιζέλου με τους κοινωνικούς φορείς



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος  Συνάντηση με κοινωνικούς φορείς είχε  το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά εργασίας. 
    Οι κοινωνικοί εταίροι ζήτησαν την κατάργηση των διατάξεων του μνημονίου που επέφεραν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος επισήμανε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και προσέθεσε την αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζομένους, κατάργηση του μέτρου για τον περιορισμό του χρόνου ισχύος της μετενέργειας και επαναφορά της δυνατότητας παρέμβασης του ΟΜΕΔ.
    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημ.Ασημακόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο να επικρατήσει πλήρης απραξία στην αγορά και την οικονομία. Εισηγήθηκε την επανενεργοποίηση των δημοσίων επενδύσεων οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να εξεραιθούν απο τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος.
   Από τον εμπορικό κόσμο, ο Βασίλης Κορκίδης επισήμανε τον ορατό κίνδυνο εσωτερικής στάσης πληρωμών και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει με κάθε ευκαιρία την επικινδυνότητα όσων μιλούν για την ευρωδραχμή και η οποία προκαλεί φόβο και τρόμο καθώς και παράλυση στην αγορά. 
    Τα υπό συζήτηση θέματα, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ήταν:


  • .  Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης (παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και έξι βασικά σημεία διεκδίκησης).
  •   Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου-εξειδίκευση και κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης.
  • Η σύνδεση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την στήριξη της απασχόλησης.
  • Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (ασφαλιστικές εισφορές).
  • Η συμμετοχή των εργοδοτικών φορέων στο πρόγραμμα «εισιτήριο στην απασχόληση» (κατάρτιση και πρακτική άσκηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: