Τρίτη 4 Μαΐου 2010

''Δούκας καρφώνει Αγγέλου για το Βατοπαίδι''




«Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης» δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός  Οικονομικών κ. Π. Δούκας.

Τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον επί σειρά ετών έμπιστο συνεργάτη του κ. Ι. Αγγέλου «κάρφωσε» ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.  

 «Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης, αφού τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο κ. Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων» κατέθεσε ο κ. Δούκας.
 Με τον τρόπο αυτό διέλυσε τη «γραμμή άμυνας» που ήδη από την προηγούμενη Βουλή είχε χαράξει η «γαλάζια διακυβέρνηση», επιδιώκοντας να αφήσει εκτός του «κάδρου» των ευθυνών το πρωθυπουργικό περιβάλλον, κάτι που εκφράστηκε με την επίμονη άρνηση της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυς ο κ. Αγγέλου.
«Σήκωσα βάρη που σίγουρα δεν μου ανήκαν» εξήγησε ο πρώην υφυπουργός ο οποίος- σε έγγραφο το οποίο υπέβαλε, εν είδει υπομνήματος, αναφέρεται επί μακρόν στον αποκλεισμό του κατά τις τελευταίες εκλογές από το «γαλάζιο ψηφοδέλτιο»  στην περιφέρεια Αττικής, υποστηρίζοντας:
  «Θυσιάστηκα σαν εύκολη Ιφιγένεια που δεν διατηρούσε εκλεκτικές σχέσεις με το τότε οικοσύστημα Μαξίμου.Επρεπε να πέσουν οι προβολείς σε κάποιον για να μην πέσουν σε άλλους, κομματικά πιο προνομιούχους».
    Οσον αφορά δε το επίμαχο τηλεφώνημα που αποκάλυψε τώρα ότι δέχθηκε από τον κ. Αγγέλου υποστηρίζει ότι τότε (Ιούνιος του 2004) «ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για την υπόθεση αυτή και την ύπαρξη της συγκεκριμένης Μονής». 
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: