Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

''Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας''


        Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε η  δίωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είναι κρίμα» που τα κόμματα της αριστεράς επέλεξαν να δηλώσουν απόντες σχολίασε ο κ. Παπανδρέου.

           Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, ωστόσο έχει και δικές του εγγενείς αιτίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
           Η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική, είπε. Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και οι λόγοι γιʼ αυτό είναι γνωστοί. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, η αλλαγή επι το ουσιαστικότερον του πόθεν έσχες των βουλευτών και του εκλογικού νόμου προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα.
           Μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού απο τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες, τόνισε.
           Ο κ. Παπούλιας απηύθυνε έκκληση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης.
           Αναφερόμενος στην πρόσφατη φονική εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αξεπέραστη οδύνη του για τα θύματα της αποκρουστικής βίας. 
           Στη σύσκεψη, η οποία έγινε σύμφωνα με πληροφορίες σε πάρα πολύ καλό κλίμα, ο κ. Παπανδρέου πήρε πολλές φορές το λόγο για να υποστηρίξει την επιλογή του μηχανισμού στήριξης τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές επιλογές δικαιώθηκαν με την έστω και αργοπορημένη απόφαση της Ε.Ε να συστήσει ανάλογο μηχανισμό που θα αφορά όλες τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: