Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Εντονο ενδιαφέρον της ''Cosco''

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας με τον πρόεδρο της Cosco

       Με το βλέμμα στραμμένο στο νέο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, πέρασε χθες το κατώφλι του υπουργείου Υποδομών ο πρόεδρος της Cosco, Γουέι Τζιαφού, καθώς η συμμετοχή της εταιρείας στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευσή του θεωρείται δεδομένη, εκτός απροόπτου.
       Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της συνάντησης, καθώς η κινεζική εταιρεία αναμένεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Στόχος της είναι να διαχειρίζεται τη μεταφορά των εμπορευμάτων που θα μπαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά -όπου δραστηριοποιείται- σε όλη την Ελλάδα και να αναπτύσσει οικονομίες κλίμακας: έλεγχος λιμανιού-έλεγχος και διακίνηση εμπορευμάτων.
          Η ελληνική πλευρά, πάντως, βολιδοσκόπησε το κινεζικό ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα έργα του υπουργείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας παρουσίασε στοιχεία για τις εταιρείες του συγκροτήματος του ΟΣΕ καθώς και την πρόθεση του υπουργείου για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του Ομίλου με αντικείμενο τη λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: