Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γ.Παπανδρέου:«Πρέπει να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου κι αν βρίσκεται »

Ο πρωθυπουργός  κ. Γιώργος Παπανδρέου

    «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά
από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, δύο 24ωρα μετά την παραδοχή του κ. Τάσου Μαντέλη ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην υπουργού.

         Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όλοι έχουμε ευθύνες για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».
         Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας πως «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να πατάξουμε τα φαινόμενα διαφθοράς.

       Το πολιτικό σύστημα, αλλά και το κράτος θα είχαν ευεργετηθεί.       
       Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση προτίμησε τη συγκάλυψη, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός».
       «Χτυπάμε νοοτροπίες που είχαν καθιερωθεί και κατεστημένα που αντιδρούν, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να εγκαθιδρυθεί πολιτική ευνομίας, ισονομίαςκαι δικαιοσύνης.
       Στις 3:00 το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη, ενώ στις 4:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τη 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια: