Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Το «μαύρο χρήμα» αναζητεί το ΣΔΟΕ στη Siemens



        Τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» αναζητεί το ΣΔΟΕ στην υπόθεση της Siemens. Προχωρεί σε άνοιγμα λογαριασμών και ξεσκόνισμα του πόθεν έσχες εμπλεκόμενων προσώπων.
Απο χθες το πρωί ελεγκτές του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν «έφοδο» στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι και μεταξύ των άλλων τσέκαραν όλες τις δαπάνες της επιχείρησης και κυρίως τα έξοδα για εταιρικά δώρα.
      Οι ελεγκτές έλαβαν την εντολή για τη διενέργεια του ελέγχου απο την Εξεταστική Επιτροπή και με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο ΣΔΟΕ ο πρόεδρός της κ. Σ. Βαλυράκης.

      Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει όλες τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε από τη δεκαετία του ‘90 μέχρι σήμερα ο κ. Μαντέλης, ενώ θα προχωρήσει και στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς επίσης και στον έλεγχο των εμβασμάτων που είχαν τον ίδιο ως πραγματικό τελικό αποδέκτη.
      Η Εξεταστική Επιτροπή έδωσε εντολή προς το ΣΔΟΕ να διενεργήσει έλεγχο σε συγκεκριμένο κωδικό των αρχείων της Siemens στον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Επιτροπής- βρίσκονται καταχωρισμένα τα στοιχεία πολιτικών προσώπων που φέρονται να έλαβαν δώρα μεγάλης αξίας από την εταιρεία.
       Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ δεν περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό στοιχείων που τεκμηριώνουν την αποστολή δώρων προς συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πληρωμές που πραγματοποίησε η Siemens τα τελευταία χρόνια, δηλαδή στις πάσης φύσεως δαπάνες της εταιρείας (για έργα, προμήθειες, παροχές σε είδος κ.λπ.). Για τον λόγο αυτόν η διαδικασία του ελέγχου θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και δεν αποκλείεται οι επισκέψεις των ελεγκτών στα γραφεία της εταιρείας να είναι καθημερινές.
       Την επίσκεψη του ΣΔΟΕ στη Siemens Ελλάς επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, «σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας μας, παράσχουμε πρόθυμα κάθε βοήθεια και τους υποστηρίζουμε στο έργο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: