Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τ.Μαντέλης:Παραδέχτηκε ''χορηγία'' από τη Siemens

Ο Τάσος Μαντέλης στην Εξεταστική Επιτροπή

     Είσπραξη προεκλογικής ''χορηγίας'' ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων από τη Siemens παραδέχτηκε ο Τάσος Μαντέλης, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής,για την υπόθεση siemens.
     Ο πρώην υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι τα 200.000 μάρκα στον τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό ''AROKOS'' που είχε ανοίξει ο φίλος και κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, ήταν χορηγία της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.
     Ο κ. Μαντέλης, που ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ το 1997, ζήτησε από τον  Γ.Τσουγκράνη να ανοίξει ένα λογαριασμό στο εξωτερικό προκειμένου να πάρει ανωνύμως χορηγίες από πολιτικούς φίλους του στο εξωτερικό.
     Η πρώτη κατάθεση στο λογαριασμό από πρώην στέλεχος της Siemens και διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων έγινε στις 2 Νοεμβρίου 1998 και ήταν 200.000 γερμανικά μάρκα ενω ο κ.Τ.Μαντέλης ζήτησε ταυτόχρονα από το φίλο του να μπει συνδικαιούχος στον λογαριασμό η κόρη του.
Ο κ. Τσουγκράνης άνοιξε το λογαριασμό τον οποίο γνωστοποίησε στον κ. Μαντέλη για να επικοινωνεί ο ίδιος και να πληροφορείται την κίνηση του λογαριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: