Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τα ξένα ΜΜΕ ... για τις Έλληνικές Εκλογές

   Reuters : «Ο πρωτοφανής αριθμός των αναποφάσιστων καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη αποτελέσματος στις σημερινές εκλογές». Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, η πεποίθηση που επικρατεί στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα είναι πως ο θυμός των ψηφοφόρων έναντι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων θα φέρει στη Βουλή ακόμη οκτώ μικρότερα κόμματα.
  BBC : «Βασικός παράγοντας για να συνεχίσει η χώρα να έχει πρόσβαση στο πακέτο βοήθειας είναι η ικανότητα της νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας» γράφει το BBC, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε πολιτική αστάθεια θα επαναφέρει τα ερωτήματα για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ».
   Spiegel : «Εν μέσω της βαθύτερης κρίσης, οι Έλληνες θα ψηφίσουν την Κυριακή μια νέα κυβέρνηση, αλλά στα ψηφοδέλτια υπάρχει μόνο το παλιό προσωπικό και παλιές ιδέες. Η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα είναι η δυσαρέσκεια» έγραψε το Spiegel.
   Focus : «Μείωση φόρων, αύξηση μισθών. Τα όσα υπόσχονται τα κόμματα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της Κυριακής ακούγονται πολύ παράξενα – ειδικά για μια τόσο υπερχρεωμένη χώρα» τονίζει το περιοδικό Focus.
   Süddeutsche Zeitung : «Τα δυο μεγάλα κόμματα αναμένεται να γνωρίσουν ιστορική κατάρρευση. Η έκβαση των εκλογών θεωρείται αβέβαιη λόγω του αναμενόμενου κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος. Εκλογολόγοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εκπλήξεων» μετέδωσε η Süddeutsche Zeitung.

Δεν υπάρχουν σχόλια: