Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Βρυξέλλες - Πιθανόν να ζητήσουν νέες υπογραφές ... Η άτυπη «εκεχειρία» λήγει την ερχόμενη Δευτέρα

  Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μόλις αποσαφηνιστεί το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, οι Βρυξέλλες θα επανέλθουν στο αίτημά τους για την παροχή ενυπόγραφων δεσμεύσεων από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

  Θα ζητείται η πλήρης εφαρμογή -κατά γράμμα- των μέτρων που περιγράφονται στο Μνημόνιο και εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων, ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.     
  Το επιθυμητό σενάριο είναι η ανάδειξη κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε απερίσπαστα να δρομολογήσει τα αναγκαία μέτρα, ενώ η Κομισιόν δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης.
   Σταθερή κυβέρνηση άμεσα ή κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης!

   Το εκβιαστικό αυτό δίλημμα θέτουν οι Βρυξέλλες, οι οποίες αναμένουν με αγωνία το αυριανό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο μετά την 6η Μαΐου.
   Στη βελγική πρωτεύουσα καθιστούν σαφές ότι η άτυπη «εκεχειρία» λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και ότι το συντομότερο δυνατόν η Αθήνα θα πρέπει «να σηκώσει τα μανίκια» και να επισπεύσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την απαρέγκλιτη τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: