Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προετοιμάζονται ΕΕ - ΕΚΤ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Για πιθανή έξοδο της Ελλάδας προετοιμάζονται ΕΕ - ΕΚΤ   Για πρώτη φορά αξιωματούχος της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται σενάρια εκτάκτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Τις δηλώσεις έκανε μιλώντας στην εφημερίδα De Standaard ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ.
   «Εδώ και ενάμισι χρόνο θα μπορούσε να υφίστατο ο κίνδυνος ντόμινο. Σήμερα όμως υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπηρεσίες που επεξεργάζονται σενάρια εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η Ελλάδα» δήλωσε ο ευρωπαίος επίπτροπος. 
    «Η τελευταία φάση της παρτίδας ξεκίνησε τώρα και δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν» σημείωσε επίσης ο επίτροπος- πρώην υπουργός εξωτερικών του Βελγίου, ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε με την τρόικα:
   «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες, είναι η μόνη λογική επιλογή που έχει η χώρα. Αυτό είναι εφικτό μόνο αν ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να κρίνει λογικά στις εκλογές, μόνο που πρόκειται για απελπισμένους ανθρώπους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: