Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αλ. Παπαρήγα : « Μα ... παίζουμε τώρα ; »


                                                    Αντί Παπαδήμου, Πικραμμένος ! 
  Αυτή είναι η κατάληξη της τελικής σύσκεψης των αρχηγών στην Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να συσταθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να πάει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες θα γίνουν όντως στις 17 Ιουνίου. 
   Ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα δεχόταν να γίνει υπηρεσιακός αν υπήρχε ομοφωνία μεταξύ των αρχηγών στο πρόσωπό του, που όμως δεν υπήρξε. 
    Καμμένος και Κουβέλης διαφώνησαν, οπότε ενεργοποιήθηκε το άρθρο 37 του Συντάγματος που στέλνει στο Μαξίμου ανώτατο δικαστικό. 
   Αρνητική αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κ. Τσίπρα για Γεράσιμο Αρσένη πρωθυπουργό, ενώ και από αυτή τη σύσκεψη δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί του προέδρου του ΣΥΝ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
    «Μα ... Παίζουμε τώρα;». 
   Ετσι αντέδρασε η Αλέκα Παπαρήγα στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για Γεράσιμο Αρσένη πρωθυπουργό και του Πάνου Καμμένου για Παναγιώτη Ηφαιστο υπουργό Εξωτερικών. 
   Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναρωτήθηκε το αυτονόητο. Και εξήγησε ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να πάει στην Προεδρία για να προτείνει ένα πρόσωπο που να υπηρετεί προφανή προεκλογική σκοπιμότητα ή να είναι πολιτικός φίλος του κόμματός της. 
   «Εγώ δεν θα τολμούσα να έρθω και να σας προτείνω» έναν τέτοιο άνθρωπο, είπε. Για να προσθέσει γελώντας ότι ένα τέτοιο πρόσωπο θα εθεωρείτο «κρυφο-ΚΚΕ».
     Η αρχαιότερη πολιτική αρχηγός που κάθησε χθες στο τραπέζι της Προεδρίας είπε μια αλήθεια για τη συμπεριφορά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. 
    Και παράλληλα αιτιολόγησε την απόφασή της να υποστηρίξει την τήρηση της τυπικής διαδικασίας του Συντάγματος. Δηλαδή το άρθρο 37 που υπαγορεύει την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε κορυφαίο δικαστικό. 
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι είχε επικοινωνήσει με τον Παπαδήμο που «είχε κάποιες αντιρρήσεις», αλλά «θα δεχόταν αν ήταν η θέληση όλων των πολιτικών δυνάμεων».
   Ο κ. Α. Σαμαράς και  ο κ. Ευ. Βενιζέλος συμφώνησαν. 
   Ο κ. Α. Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη, στον απόηχο των συζητήσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κοινωνικής Συμφωνίας.     
    Του κόμματος αυτού, που δεν πήρε ούτε 1% στις εκλογές, ηγούνται η - σύζυγος Αρσένη - Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης που, σημειωτέον, αρνείται ότι υπάρχει σχετική προσέγγιση με την Κουμουνδούρου. 
   Ο Καμμένος διαφώνησε με τη λύση  Παπαδήμου καθώς και ο κ. Κουβέλης επίσης δεν ήταν υπέρ της επιλογής Παπαδήμου, αλλά πρότεινε την τυπική διαδικασία του άρθρου 37 του Συντάγματος - δηλαδή προτιμούσε δικαστικό. 
   Η κ. Παπαρήγα δεν ήταν εναντίον του Παπαδήμου, αλλά δεν ήθελε να κάνει πρόταση. 
   Τελικά οι σταθερές αρνήσεις Καμμένου και Κουβέλη οδήγησαν στην επιλογή δικαστικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: