Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Κύμα» διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη για την εργατική Πρωτομαγιά

  Εναντίον της σκληρής λιτότητας, των περικοπών και της ανεργίας διαδηλώνουν την Πρωτομαγιά οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
   Τα γερμανικά συνδικάτα έχουν καλέσει σε πολυπληθείς πορείες για την Πρωτομαγιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις.     Πυρετώδεις, μάλιστα, ήταν από τη Δευτέρα, οι προετοιμασίες της αστυνομίας για να αντιμετωπισθούν πιθανές ταραχές κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.
   Το Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των εκδηλώσεων και περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή παρεκτροπή των διαδηλώσεων. 
   Η κύρια διαδήλωσή του θα γίνει το απόγευμα, σε ώρα αιχμής, στη Νέα Υόρκη. Το κίνημα Κατάληψης έχει διοργανώσει επίσης μεγάλη διαδήλωση στη γέφυρα Golden Gate, στο Σαν Φρανσίσκο.
   «Αυτή την Πρωτομαγιά θέλουμε να δούμε ογκώδεις, ισχυρές διαμαρτυρίες, που δεν θα τις έχουν ξαναδεί τα αφεντικά» ανακοίνωσε το κίνημα.
    Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται, επίσης, σε Όκλαντ, Μελβούρνη, Μπανγκόκ και Σεούλ.
     Σε συγκέντρωση στο Παρίσι, ο Νικολά Σαρκοζί θα λάβει μέρος σε διαδήλωση στην πλατεία Τροκαντερό, ελπίζοντας να «κλέψει» τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ τα γαλλικά συνδικάτα θα κάνουν πορεία προς τη Βαστίλλη. 
   Ο Σαρκοζί χαρακτήρισε την πορεία των οπαδών του παράδειγμα «πραγματικής δουλειάς». 
   Ο αντίπαλός του, υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, απάντησε ότι ο Σαρκοζί είναι μάλλον ο πρόεδρος της «πραγματικής ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: