Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Περιμένοντας τη «συμφωνία της Αθήνας»

                                                       
Τον … λευκό καπνό από το Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και μιαν αναγγελία για το περιβόητο «νέο Μνημόνιο» και για το PSI.
  Όλα «τρέχουν» τις τελευταίες ώρες. Αλλά δεν τελειώνουν, δεν οριστικοποιούνται.
  Και αυτή ακριβώς η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών οδηγεί σε ένα ντόμινο… αναβολών, σεναρίων αλλά και προσδοκιών στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο.
  Η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αρχικώς προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, μεταφέρθηκε τελικά την Τετάρτη, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου ώρα Ελλάδος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει σε τηλεφωνική διάσκεψη τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
  Το στοιχείο εκείνο πάντως που χρήζει ιδιαίτερης μνείας και εν πολλοίς αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα της κατάστασης είναι η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα, όπου επισήμως θα συζητηθεί η πρόοδος στις διαδικασίες δημοσιονομικής σύγκλισης στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: