Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δεξιά ο Λοβέρδος αριστερά ο Βαγγέλης

Απορρίπτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις «ιδέες» του Ανδρέα Λοβέρδου περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα - δυνητικά - με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι μόνο «άδειασε» τον υπουργό Υγείας, αλλά ουσιαστικά έριξε γέφυρες προς τα αριστερά κάνοντας λόγο για «προοδευτική πρόταση» εξουσίας, η οποία προφανώς δεν μπορεί να είναι μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία

Η αντίδραση Βενιζέλου στις δηλώσεις Λοβέρδου έγινε με σχόλιο συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μετά τον σάλο που προκάλεσαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, οι οποίες πρέπει να σημειωθεί ότι είναι επαναλαμβανόμενες το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ, πάντως, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες στο περιθώριο των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Δ. Ρέππα, Α. Κακλαμάνη, Π. Ευθυμίου, Αννα Διαμαντοπούλου, Μ. Παπαϊωάννου, Μ. Χρυσοχοΐδη κ.ά., επιθυμεί να ενημερώσει τα στελέχη αυτά ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προτού το ανακοινώσει επισήμως στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: