Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος : «Eικόνες αρνητικές και ενθαρρύνουν όλους αυτούς που επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα εναντίον της Ελλάδος»


Evaggelos Venizelos

  «Οι εικόνες που έχει εκπέμψει η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο σήμερα είναι αναμφίβολα εικόνες αρνητικές και ενθαρρύνουν όλους αυτούς που επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα εναντίον της Ελλάδος».
  Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Αθήνα.
  «Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί σήμερα σκηνές βίας και έντασης. Η ελληνική κοινωνία βιώνει την αγωνία της και θέλω να ελπίζω ότι στην αίθουσα αυτή ομονοούμε όλοι γύρω από ορισμένες θεμελιώδεις παραδοχές.
  Η πρώτη από αυτές, είναι πως η δημοκρατία είναι απολύτως συνταυτισμένη με το κράτος δικαίου και με το σεβασμό της νομιμότητας. Αν δεν γίνει αυτονόητη η θεμελιώδης αυτή αρχή τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε τον ιστό της πολιτείας και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:
  «Η καταδίκη της βίας, η επιβολή του νόμου, ο σεβασμός δημοκρατικών αξιών και αρχών, δεν είναι μια ρητορική στάση αλλά μια ανάγκη, καθώς διανύουμε μια περίοδο βαθιάς, μοναδικής και θέλω να ελπίζω και ανεπάναληπτης κρίσης.
   Οι εικόνες που έχει εκπέμψει η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο σήμερα είναι εικόνες αναμφίβολα αρνητικές δεν προσλαμβάνει κανείς το καθαρό μήνυμα ενός Έλληνα εργαζόμενου, επιχειρηματία, φοιτητή, αγρότη, άνεργου που είναι θύμα της κρίσης.
 Προσλαμβάνει την εικόνα μιας πολιτείας που δεν μπορεί να πείσει τον εαυτό της και τους πολίτες της πως πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από μια εθνική στρατηγική».
  Και στο σημείο αυτό ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε:          
  «Σήμερα ενθαρρύνουμε όλους αυτούς που επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα εναντίον της Ελλάδος.
  Που ρωτούν υποκριτικά πολλές φορές αν η Ελλάδα έχει πράγματι την εθνική βούληση και την εθνική ικανότητα να ανασυγκροτηθεί, να ανορθωθεί.
  Αυτό δεν αφορά την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος στήριξης της ελληνικής κοινωνίας ενός συγκεκριμένου μνημονίου.
  Αυτό αφορά την βαθύτερη ιστορική ανάγκη η χώρα αυτή να αναπνεύσει, να αποβάλει την συλλογική της θλίψη να αποκτήσει ξανά αισιοδοξία να νιώσει ασφαλής να αποκτήσει ξανά μια στοιχειώδη αυτοπεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: