Πολιτικές δεσμεύσεις για τη σύμβαση και μετά τις εκλογές. Σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό τα χρήματα. Επίτροποι με υπερεξουσίες στα υπουργεία. Oι τρεις όροι των δανειστών για να συναινέσουν στη στήριξη της χώρας μας. Αμφισβητώντας ανοιχτά την ικανότητα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να διαχειριστούν την κρίση, μετά τον Β. Σόιμπλε, χθες και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάχερ υποστήριξε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να καθυστερήσει και να εγκριθεί μετά τις εκλογές.
Στο ίδιο κλίμα δυσπιστίας έναντι της Αθήνας κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της μεταρρύθμισης της οικονομίας της και της εξόδου από το ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα θα πρέπει να αποδεχτεί τη στενότερη εποπτεία.
Οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύονται ως μοχλός πίεσης για να εγκριθεί στο Eurogroup η πρόταση της Γερμανίας σχετικά με τη δημιουργία του «ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού», οι λεπτομέρειες του οποίου θα εξεταστούν στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Κυριακή.
Ο πυρήνας του ευρώ απαιτεί την εξασφάλιση της στενότερης επιτήρησης με το τρίπτυχο «πολιτικές δεσμεύσεις - ταμείο - επιτροπεία» πριν συναινέσει στη νέα στήριξη της χώρας μας στο Eurogroup της Δευτέρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου