Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χρ. Παπουτσής: ''Συλλαμβάνουμε τους οφειλέτες αλλά αφήνονται ελεύθεροι''

Αιχμές για το θέμα της αντιμετώπισης από τις δικαστικές αρχές των οφειλετών του Δημοσίου, που συλλαμβάνονται από την Αστυνομία για να αφεθούν ελεύθεροι, περιείχε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή. Αναφερόμενος στη λειτουργία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, όπως παρατήρησε με έμφαση, «ιδρύθηκε και λειτουργεί με προσωπική έμπνευση και επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», ο παραιτηθείς - προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ - υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Οι προσπάθειές μας δυστυχώς δεν "εξαργυρώνονται", δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία».
Αιχμές, όμως, άφησε και προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, του οποίου προΐσταται ο έτερος διεκδικητής του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Οπως είπε ο κ. Παπουτσής
«από την άλλη πλευρά, τα οφειλόμενα ποσά δεν εισπράττονται, ούτε διασφαλίζονται για λογαριασμό του Δημοσίου, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα προβληματική η εικόνα δημοσίων υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα Δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας, να απουσιάζουν τελικά κατά την εκδίκαση υποθέσεων».
Ο κ. Παπουτσής μιλώντας για την Οικονομική Αστυνομία έκανε λόγο για τα αποτελέσματα από τη δραστηριότητά της τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά «και εξόχως αποκαλυπτικά της νοσηρής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, όχι μόνον ως πρακτική, αλλά δυστυχώς και ως αντίληψη σε μια ευρύτατη κατηγορία, ιδίως οικονομικά εύρωστων πολιτών, που όμως η οικονομική τους ευρωστία στηρίχθηκε στη φοροκλοπή, στη φοροδΧρ. Παπουτσής: Συλλαμβάνουμε τους οφειλέτες αλλά αφήνονται ελεύθεροιιαφυγή, στη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο και σε αδιαφανείς ή και παράνομες δραστηριότητες».
Για το κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε στο Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης το οποίο, όπως είπε, αξιολογείται διαρκώς, αναπροσαρμόζεται και επικαιροποιείται. «
Η δράση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή είναι έντονη, διαρκής, αδιάλειπτη και φανερή στους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: