Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Ντρέπομαι»...«Η Ευρώπη σκοτώνει την Ελλάδα» λέει ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς


«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» δηλώνει ο Μπερσάνι

 Επίθεση-«φωτιά» από τον αρχηγό του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, εταίρου της κυβέρνησης Μόντι, για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας.     
  «Μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι να τη δολοφονήσει» λέει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
  «Ντρέπομαι γι' αυτή την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» τονίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στη σφοδρότερη κριτική που έρχεται από την Ιταλία κατά της πολιτικής που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κέντρα για την ελληνική κρίση χρέους.
  «Πολλοί από εκείνους που ζητούν σήμερα από την Ελλάδα ενάρετη συμπεριφορά, επωφελήθηκαν από τα ελαττώματα της χώρας και αποκόμισαν κέρδη από το ελληνικό χρέος» σημειώνει ο Μπερσάνι.
  «Όλα αυτά, τώρα, δεν μπορεί να τα πληρώσει ο απλός κόσμος» τονίζει για να προσθέσει ότι «οι Έλληνες είναι όπως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».
  «Το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα οδηγεί σε αποτυχία και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το επινόησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς» δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: