Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Βαθύ ιδεολογικό χάσμα στο εσωτερικό της Ν.Δ - To 1/4 της Κ.Ο.αγνόησε τον Σαμαρά



  Βαθύ ιδεολογικό χάσμα, μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα και πλήγμα στο αρχηγικό imperium προκάλεσε η μαζική ανταρσία 21 βουλευτών που αρνήθηκαν να συνταχθούν με την κομματική γραμμή.       
   Η ευθεία αμφισβήτηση του ιδίου του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, από 21 βουλευτές που αψήφησαν τη σκληρή κομματική γραμμή (οι 20 καταψήφισαν τη συμφωνία και ένας απουσίαζε), αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ. 
  Πρωτοφανή σε μαζικότητα η «ανταρσία» όπου οι αμφισβητίες δημιούργησαν μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα, καθώς το ένα τέταρτο (1/4) της Κ.Ο. αγνόησε τις προειδοποιήσεις της ηγετικής ομάδας.
 Και μόνο το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν τη γραμμή του κόμματος οι δύο εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ (Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μαρκόπουλος) αποτυπώνει το μέγεθος του εσωκομματικού προβλήματος.
   «Ήταν οργανωμένο σχέδιο και μελετημένη, ανταρσία. Είχαν σχέδιο και το προετοίμαζαν εδώ και καιρό…» έλεγαν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για τους αντάρτες και συμπλήρωναν με έμφαση :
  «Είχαν δώσει μέχρι και όρκο μεταξύ τους!».
  Η κομματική πειθαρχία που επέβαλλε ο κ. Σαμαράς, οι πιέσεις από την ηγεσία της Κ.Ο., οι προειδοποιήσεις την ύστατη στιγμή, ακόμα και η τελευταία συνομιλία που είχε με τους «αντάρτες» ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς δεν τους έκαμψε.
  Ολοι ήταν αποφασισμένοι να επιμείνουν, δηλώνοντας ευθέως στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: