Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

A.ΜΕΡΚΕΛ :«Απρόβλεπτη και με σημαντικούς κινδύνους μια χρεοκοπία της Ελλάδας»

«Το ελληνικό PSI είναι μία αχαρτογράφητη περιοχή. Το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της είναι ‘απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους’».

Με τη δήλωση αυτή η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αφήνει ακόμα ανοικτό το «ελληνικό ζήτημα», ιδίως ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων που σηματοδοτούν την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή αρχικώς την διαδικασία έγκρισης – την ερχόμενη Δευτέρα – από τη γερμανική Βουλή του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας και εν συνεχεία την έγκρισή του από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα πάντως επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη. «Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι η υπόθεση της «ελληνικής διάσωσης» έχει ακόμα δρόμο για να «κλειδώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: