Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Αθήνα μετρά τις πληγές της μετά τις φωτιές, τις καταστροφές και το πλιάτσικο


Θλίψη προκαλεί η εικόνα του τυλιγμένου στις φλόγες κτιρίου που στεγάζει το «Αττικόν» και τον «Απόλλωνα»











  
Με το φως της ημέρας, η εικόνα της καταστροφής στην Αθήνα αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς από τις φωτιές, υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν φθορές, πλιάτσικο έγινε σε εμπορικά καταστήματα και βιβλιοπωλεία.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αστυνομία και την πυροσβεστική, οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε περίπου 47 κτίρια.  

  Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν 74 συλλήψεις.
Από το μεσημέρι, συνεργεία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών.
  Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης από το το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις για την ταχύτερη δυνατή επαναφορά της καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega, ότι αυτά που έζησε η πόλη είναι αντίστοιχα με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.
  «Δυστυχώς ξαναζούμε τα ίδια· πρέπει, όμως, να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που έγιναν δεν θα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης». 
  Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών. Οι δρόμοι που επλήγησαν περισσότερο είναι οι Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και οι κάθετες οδοί ως το Μοναστηράκι.  
  Μια από τις μεγαλύτερες απώλειες για την Αθήνα είναι το νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ.Λαδά.  
  Το κτίριο, που καιγόταν επί ώρες, χωρίς να μπορεί η πυροσβεστική να παρέμβει, κάηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε η στέγη του.
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: