Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Κάντε το όπως ο Μόντι»

                                                                 Ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε συστήσει στην Ελλάδα να μην πάει στις κάλπες, αλλά να προτιμήσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών «αλά Μόντι», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας που «δεν είναι πλήρως δεσμευμένη με τα μέτρα», επιτείνει το κλίμα δυσπιστίας.
   Θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εφαρμόσει το παράδειγμα του Μόντι στην Ιταλία και να συγκροτήσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών για ένα μεγαλύτερο- περιορισμένο ωστόσο- χρονικό διάστημα, υποστήριξε ο Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ότι είναι «απαραίτητη προϋπόθεση» η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει ότι «αυτό που συμφωνήθηκε πριν από τις εκλογές θα παραμείνει έγκυρο μετά τις εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος» όπως έκανε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
   Μιλώντας στο ραδιόφωνο SWR, ο γερμανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει απεριόριστη βοήθεια, επαναλαμβάνοντας ότι δεν γίνεται να πέφτουν συνεχώς χρήματα σε ένα «πηγάδι χωρίς πάτο».
   Ερωτηθείς αν η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια ελληνική χρεοκοπία, ο γερμανός υπουργός δήλωσε: «Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια έξοδο της Ελλάδας απ' ότι π.χ. πριν από δυο χρόνια.
   «Φυσικά αξιοποιήσαμε τα δυο χρόνια για να προετοιμαστούμε καλύτερα» σημείωσε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: