Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι, η Ελλάδα μπορεί» αισιοδοξεί ο κ. Μπαρόζο

«Το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά αφορά και την ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε από την πλευρά του ότι συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσει, παράλληλα με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και μίλησε για εδραίωση του ταμείου εγγυοδοσίας και χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε να διασφαλιστεί πως τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων θα αξιοποιηθούν καλύτερα για την Ελλάδα ήδη από φέτος.
Ο Μπαρόζο υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του πως το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επιτυχές: «Δεν θα "ρίχναμε" 130 δισ. ευρώ αν δεν πιστεύαμε πως το πρόγραμμα θα λειτουργήσει» είπε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα; Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανή και θα επιτύχει» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ναι η Ελλάδα μπορεί, μαζί Ελλάδα και Ευρώπη μπορούμε» κατέληξε στα ελληνικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Από την πλευρά του, ο Λ.Παπαδήμος ανέφερε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού στηρίζει το πρόγραμμα και ζητεί μεταρρυθμίσεις», επισημαίνοντας πως το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 8% και έχει ήδη ανακτηθεί περίπου το ένα τρίτο της χαμένης ανταγωνιστικότητας.

Η ευθύνη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως οι υπηρεσίες της Ομάδας Εργασίας της Κομισιόν στην Ελλάδα πρέπει να είναι συντονισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: