Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ε.Βενιζέλος: ''Ολα κρίνονται έως την Κυριακή ''

Βενιζέλος: Ολα κρίνονται έως την Κυριακή
 Την απόλυτη κρισιμότητα των τριών επόμενων 24ώρων για το μέλλον της Ελλάδας περιέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
  «Από σήμερα ως το βράδυ της Κυριακής πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας.
  Ολα κρίνονται τώρα», ήταν η δραματική επισήμανση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος περιέγραψε μεν ως τετελεσμένη την διαπραγμάτευση για το PSI, προειδοποίησε όμως ότι οι κερδοσκόποι καραδοκούν ελπίζοντας να κερδίσουν από ενδεχόμενη αποτυχία.
  «Αν το PSI πετύχει, τότε φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες του ελληνικού λαού, γιατί το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος είναι αυτό που μειώνει την εθνική κυριαρχία», είπε ο κ. Βενιζέλος που θέτοντας το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών, πρόσθεσε:
  «Εως τη συνεδρίαση του Eurogroup (που θα διεξαχθεί πιθανότατα τη Δευτέρα) πρέπει να έχουν διασφαλιστεί οι όροι συμμετοχής των εταίρων της χώρας και του ΔΝΤ, του λεγόμενου OSI (Official Sector Involvement) και προς τούτο πρέπει να κινητοποιηθούν η ΕΚΤ, οι εθνικές τράπεζες και να συζητηθεί το επιτόκιο».
  Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχουν «σηκώσει τεράστιο βάρος» καθώς έπρεπε να απαντήσουν σε μια σειρά διλήμματα.    
  Επεσήμανε όμως ότι σε αντίστοιχα διλήμματα καλούνται να απαντήσουν και οι βουλευτές άλλων 16 κρατών καθώς είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού δανείζουν χρήματα οι χώρες τους, μερικές εκ των οποίων είναι «μικρότερες από την Ελλάδα ή με επίπεδο ζωής χαμηλότερο από αυτό που κατέκτησαν οι Έλληνες τις προηγούμενες δεκαετίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: