Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τελεσίγραφο των Ευρωπαίων στην Ελληνική Κυβέρνηση



 Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί, έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.
  Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν ότι θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από το...πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες θεωρούν πιθανή την αύξηση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα στα 145 δισ. ευρώ.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal», οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Βερολίνο και συμφώνησαν ότι οι όροι του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας που εγκρίθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες τον περασμένο Οκτώβριο παραμένουν σε ισχύ.
  «Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί», ανέφερε πηγή που μετείχε στις συνομιλίες, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.
  «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περαιτέρω καθυστέρηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Netherlands.
  Πιθανή η αύξηση του πακέτου στα 145 δισ. ευρώ.
  Τα επιπλέον κεφάλαια -τα 15 δισ. ευρώ επιπλέον των αρχικά αποφασισθέντων 130 δισ. ευρώ- χρειάζονται κατά κύριο λόγο για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα όταν συναφθεί η συμφωνία για την απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές, είπαν οι πηγές αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: