Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Γιάννης Μανιάτης - Προκήρυξη του διαγωνισμού εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων




Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου, με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door), όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι τρεις περιοχές εκτιμάται ότι περιλαμβάνουν αποθέματα της τάξεως των 250 εκατομμυρίων βαρελιών.Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στη βάση του σχεδίου σύμβασης  μίσθωσης,ενώ το υπουργείο διατηρεί το
Προκήρυξη του διαγωνισμού εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων δικαίωμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή να απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά ή να κηρύξει τη διαδικασία άγονη ή να αποκλείσει υποψήφιο που πληροί τους υποχρεωτικούς όρους. 
        
  Αναφορικά με το θέμα ο υφυπουργός  ΠΕΚΑ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε:
  «Ξεκινούμε με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων τριών οικοπέδων όπως είχαμε εξαγγείλει.
  Μαζί με την σε εξέλιξη προκήρυξη του Διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς και με τη δημιουργία του Φορέα Ερευνας Υδρογονανθράκων που θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να καλύψουμε το κενό μιας δεκαπενταετούς απραξίας της χώρας στον τομέα αυτό.
  Είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα προκήρυξη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σοβαρών εταιρειών της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.
  Με διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: