Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα στην «πρέσα»



 Το «καρτέλ των δανειστών» εκβιάζει την ευρωζώνη με την άρνηση συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς ένα παχυλό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα με τα οποία θα αντικατασταθούν τα παλαιά.
  Η εμπλοκή στην αναδιάρθρωση εγείρει κινδύνους ασύντακτης χρεοκοπίας τον Μάρτιο, την ίδια ώρα που η τρόικα ζητεί τη θυσία του 13ου και 14ου μισθού.
  Εξοδο ασφαλείας από τον κυκεώνα του PSI και της νέας δανειακής σύµβασης θα αναζητήσει το Μέγαρο Μαξίµου τις επόµενες «κρίσιµες εβδοµάδες», όπως τις χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήµος
 Ο Πρωθυπουργός ασχολείται προσωπικά µε τις διαπραγµατεύσεις, ωστόσο αντιλαµβάνεται ότι ταυτόχρονα µε το οικονοµικό θα πρέπει να λυθεί και το πολιτικό πρόβληµα της χώρας.
  Οι ξένοι εταίροι αλλά και σηµαντικοί οικονοµικοί παράγοντες της ΕΕ εκδηλώνουν έλλειψη εµπιστοσύνης προς ολόκληρο το πολιτικό σύστηµα της Ελλάδας.
  Αν δεν γεφυρωθεί άµεσα το χάσµα που έχει δηµιουργηθεί, το ποσό -µαµούθ από τη νέα δανειακή σύµβαση δεν πρόκειται να εισρεύσει στα κρατικά ταµεία.
   Για τους λόγους αυτούς αναµένεται ο κ. Λ. Παπαδήµος να έχει νέο κύκλο επαφών µε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανόν την προσεχή εβδοµάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: