Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τρόικα - «Όχι» σε μείωση μισθών , Δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης επιτρόπου



 Δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης επιτρόπου στην Ελλάδα για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανέφεραν οι επικεφαλής της τρόικας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου.  
  Ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αναγνωρίζει ως αποκλειστικ αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ενώ τάχθηκε και κατά της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα λέγοντας ότι σε συνθήκες εντεινόμενης ύφεσης η μείωση των μισθών οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση.
   Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε στους επικεφαλής της τρόικας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, όχι μόνο γιατί το κλίμα επιβαρύνεται, αλλά και γιατί η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
   Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για εξορθολογισμό και ανασυγκρότηση του επικουρικού ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το ενδεχόμενο απωλειών από τις επικουρικές συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: