Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αρμοδιότητα της κυβέρνησης η εκτέλεση του προϋπολογισμού λέει η Κομισιόν

                                                         


Απορρίπτεται από την Κομισιόν το σχέδιο που πρότεινε το Βερολίνο για την τοποθέτηση στην Ελλάδα επιτρόπου που θα επιτηρεί με αυξημένες εξουσίες τον ελληνικό προϋπολογισμό, αν και επισημαίνει ότι η παρουσία της στην Ελλάδα θα ενισχυθεί.
  Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε το Σάββατο ότι «το εκτελεστικό έργο πρέπει να παραμείνει στην πλήρη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι υπόλογη στους πολίτες και στα όργανα της χώρας. Αυτή η ευθύνη βρίσκεται στους ώμους της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι πρέπει να παραμείνει».
  Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Ομάδα Δράσης που παρέχει τεχνική βοήθεια και εγκαταστάθηκε από την Επιτροπή, μεταξύ άλλων, στηρίζει τις ελληνικές Αρχές στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και σε τομείς που χρειάζονται μεταρρύθμιση.

  «Το έργο της Ομάδας Δράσης περιλαμβάνει καθήκοντα που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, όπως είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: