Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ευρωπαϊκή δυσφορία για τις υποβαθμίσεις της Standard&Poor's

Ευρωπαϊκή δυσφορία για τις υποβαθμίσεις
  Τις έντονες αντιδράσεις της Ε.Ε. προκάλεσε η απόφαση της Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα συνολικά εννέα (9) χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία.
  Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας εννέα χωρών της ευρωζώνης από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's επιβεβαιώνει ότι είναι ακόμα "μακρύς ο δρόμος ως την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών" δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια κομματικής συνάντησης στο Κίελο.
  Σε μια προσπάθεια να μειώσει τη σημασία των αποφάσεων του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε:
  "Επισημαίνω ότι δεν πρόκειται παρά για αποφάσεις του ενός εκ των τριών οίκων αξιολόγησης. Η απόφαση αυτή δεν μάς αιφνιδίασε εντελώς μετά τις συνομιλίες των τελευταίων εβδομάδων".
  «Αφού εξακρίβωσα ότι αυτή τη φορά δεν δημοσιοποιήθηκε κατά λάθος, λυπούμαι για την αντιφατική απόφαση της Standard and Poor's σχετικά με την αξιολόγηση αρκετών κρατών-μελών της ευρωζώνης, τη στιγμή που η ευρωζώνη λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα σε όλα τα μέτωπα της αντίδρασής της στην κρίση», ανέφερε ο Ολι Ρεν.
  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε:
  «Αυτό που καταλάβαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούμε τις αξιολογήσεις των οίκων», διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: