Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Mε ΓΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  Με τους κοινωνικούς εταίρους συναντήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του διαλόγου για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ.
  Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επανέλαβαν ότι πρέπει να σωθεί ο κατώτερος μισθός και ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν συνδέεται με τον 13ο και 14ο μισθό.

   Σε όλη μας την διαδρομή και ως κόμμα και ως κυβέρνηση σεβαστήκαμε την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, είπε ο κ. Μπεγλίτης.
  Για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ο κοινωνικός διάλογος θεωρείται κυρίαρχη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων και επίτευξης θετικών αποτελεσμάτων με απόλυτο σεβασμό της αυτονομίας και του διακριτού ρόλου των κοινωνικών εταίρων, τόνισε.
  Η άποψη του ΠΑΣΟΚ συνίσταται στο ότι δεν είναι τα κόμματα ή η κυβέρνηση που μπορούν να επιβάλλουν αποφάσεις όταν υπάρχουν οι κοινωνικοί φορείς που μέσω διαλόγου μπορούν να οδηγηθούν σε λύσεις και αποτελέσματα.

   «Ο στόχος των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους, ήταν ακριβώς η αποστολή αυτού του μηνύματος», είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: