Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

S & P : Υποβάθμιση της Ιταλίας σε BBB+ , Αναμένεται υποβάθμιση της Γαλλίας και της Αυστρίας


S & P: Υποβάθμιση της Ιταλίας σε BBB+

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's φέρεται να προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αξιολόγηση του οίκου για την Ιταλία έπεσε πέραν του αναμενόμενου, σε ΒΒΒ+.

  Προς τον παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Standard & Poor's.
   Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας και της Αυστρίας αναμένεται σήμερα από τον οίκο Standard & Poor’s, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Οι δύο χώρες θα είναι οι πρώτες στην ευρωζώνη που θα χάσουν την ανώτερη αξιολόγηση με ΑΑΑ κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους που πλήττει την τελευταία διετία την Ευρώπη.
  Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο  υπό τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά  Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

  Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει προσπαθήσει από καιρό να προετοιμάσει του συμπατριώτες του για το ενδεχόμενο επιχειρώντας να πείσει ότι οι συνέπειες δεν θα είναι συγκλονιστικές.
   «Αν γίνει αυτό τότε θα το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και με ηρεμία» είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στη Le Monde.
  «Η Φινλανδία διατηρεί το τριπλό Α, όπως και η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, σε αντίθεση με τη Γαλλία που θα το χάσει», είπε πηγή.
  Ακόμη πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με την Αυστρία, την άλλη χώρα το αξιόχρεο της οποίας αξιολογείται με τρία Α, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: