Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ορος για το νέο δάνειο οι υπογραφές των τριών αρχηγών

Ορος για το νέο δάνειο οι υπογραφές των τριών αρχηγών
 Η συμφωνία των τριών κομμάτων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της νέας οικονομικής βοήθειας, το μήνυμα του Γιούνκερ.
  Νέο μπαράζ πιέσεων στους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να δεσμευτούν διά της υπογραφής τους στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, ασκούν οι ισχυροί της Ευρώπης.
   Στην κατεύθυνση αυτή, παραμονές της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής και εν μέσω πυρετωδών διαβουλεύσεων για το PSI, είχαμε χθες ομοβροντία δηλώσεων, με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η συμφωνία των τριών κομμάτων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αποτελεί «απαράβατο όρο» για την εκταμίευση της νέας οικονομικής βοήθειας.
  Το ίδιο, εξάλλου, είχαν πράξει μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της περασμένης Δευτέρας ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας ότι χωρίς τρεις υπογραφές δεν θα δοθεί στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: