Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα

                                                        Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - ΝταλάραΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Τσάρλς Νταλάρα , πρόεδρο του IIF.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας.
   Παρότι οι συζητήσεις με τον κ. Νταλάρα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, δεν αποκλείεται να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μεταβεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.
  Ωστόσο, αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI εντός των επόμενων ημερών είχε δηλώσει χθες ο πρωθυπουργός. 
  Σε συνέντευξή του στο Reuters, τόνισε παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα σύμβαση το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
  Ο κ. Λ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με εμφανή αποτελέσματα, αν και όπως παραδέχθηκε, υπάρχουν αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: