Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Eurogroup : Πρώτο θέμα την Τρίτη η εκταμίευση της 6ης δόσης

Ο επικεφής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Όλι Ρεν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε  Ο επικεφής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Όλι Ρεν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε
   Η Ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό να αποδεσμεύσει την κρίσιμη για την Ελλάδα βοήθεια και να αποφασίσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), την ώρα που η κρίση χρέους παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στην Ευρώπη.
   Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

   Πρώτο θέμα στην αντζέντα του Eurogroup είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.
   «Θα δούμε αν δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και ποια είναι η πρόοδος του σχέδιου προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε Ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος.
   «Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters.
   Επόμενο θέμα του Eurogroup είναι η ενίσχυση του ΕΤΧΣ, για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: